Ambassade van België in Kazachstan

België in Kazachstan

Welkom op onze website!

 
Nur-Sultan

Bent u een Belg die in Kazachstan woont en wilt u zich inschrijven op de ambassade in Nur-Sultan? Bent u op reis in Kirgizië en uw paspoort verloren? Wilt u het reisadvies voor Tadzjikistan kennen? Dan bent u hier aan het goede adres!

De ambassade in Nur-Sultan (het vroegere Astana) is verantwoordelijk voor Kazachstan, Kirgizië en Tadzjikistan.

Op deze website vindt u info over onze ambassade en ereconsulaten. We geven ook meer uitleg over onze consulaire diensten. Verder is er reisadvies voor onze drie landen.

Wilt u naar België reizen en hebt u een visum nodig? Zelf geven wij géén visa af - maar we zullen u wel uitleggen wie u kan helpen.
 

Nieuws

31 okt

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders nam vandaag en gisteren in Monaco deel aan de Ministeriële Conferentie van de Internationale Organisatie van de Francofonie (OIF).

31 okt
Zondag 1 december zal de 12de jaarlijkse liefdadigheidsbazaar van de diplomatieke echtgenoten van Astana plaatsgrijpen op het Radisson hotel in Nur-Sultan. Chocolade, verse wafels en bier zullen beschikbaar zijn op de stand van de Belgische ambassade. Dit haar verkoopt de ambassade tevens loten voor de raffle met grootse prijzen Meer informatie kan verkregen worden via Embassy.Astana@diplobel.fed.be Alle opbrengst gaat naar lokale liefdadigheidsinitiatieven!
31 okt
Op 30.09.2019 heeft de Ambassadeur van België in Nur-Sultan Alexis de Crombrugghe in Aktau aan de Kaspische zee de Akim van Mangistau Mhr Serikbay Trumov ontmoet. Met diens ploeg en mevrouw Mussakanova van Awex Almaty werden de ontwikkelingen in de haven-, landbouw- en visteeltsectoren besproken alsook de hernieuwbare energiewinning uit afval, domeinen waar Belgische bedrijven een toegevoegde waarde kunnen bieden. Het visbedrijf "Kazach steur" werd eveneens bezocht.
31 okt
De Ambassadeur van België in Nur-Sultan heeft op 1 oktober de haven van Kurick bezocht, waar een Belgisch baggerbedrijf een vaargeul heeft gegraven en waar nieuwe opportuniteiten zich kunnen aanbieden in de toekomst. Van links tot rechts : dhr. Serik Achmetov, Directeur-Generaal, dhr. Alexis de Crombrugghe, Ambassadeur, mevr. Aïjan Mussakanova, Awex Almaty en dhr. Albert Jumaliyev, Chief of Staff.
31 okt
Op 1 oktober, de Ambassadeur van België, dhr. Alexis de Crombrugghe en mevr. Aïzhan Mussakanova, Awex Almaty, hebben de speciale economische zone (SEZ), haven van Aktau op de Kaspische zee en de pijpleiding verzinken bedrijf in Aktau bezocht. Van links tot rechts: Vicevoorzitter SEZ dhr. Dimitry Kapralov, Voorzitter SEZ dhr. Bekbol Orynbassarov dhr. Alexis de Crombrugghe, mevr. Aïzhan Mussakanova, Vicevoorzitter SEZ dhr. Yerbol Izberguenov.