Ambassade van België in Kazachstan

België in Kazachstan

Welkom op onze website!

 

 
U bent een Belg die onlangs naar Kazachstan is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Astana? U reist als toerist door Kazachstan en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Kazachstan gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

Opgelet

Iedere Belg die naar Kazachstan reist (toerisme of zakelijke redenen) moet in bezit zijn van een visum. Het visum kan bij de Ambassade van Kazachstan in Brussel worden aangevraagd. Vanaf 16 juli 2015 geldt er weliswaar een vrijstelling van de visumplicht voor een verblijf van ten hoogste 15 kalenderdagen voor alle Belgen die zich naar Kazachstan (toerisme of zaken) begeven op voorwaarde dat het paspoort een geldigheid van ten minste 6 maanden heeft. Deze visumvrije regeling is geldig tot 31 december 2017.

Indien u via een van de 13 internationale luchthavens (Astana, Aktau, Aktubinsk, Almaty, Atyrau, Karagandy, Kostanai, Pavlodar, Semei, Taraz, Shymkent, Ural'sk, Ust'kamenogorsk) in Kazachstan aankomt, dient u een immigratiekaart in te vullen, die gestempeld zal worden bij uw aankomst op het Kazachstaans grondgebied. Gelieve te controleren dat er TWEE stempels op deze immigratiekaart aangebracht zijn. U dient deze immigratiekaart gedurende de ganse periode van uw verblijf in Kazachstan goed bij te houden. De Belgen die Kazachstan per wagen, per fiets of per trein betreden, dienen zich in te schrijven bij de migratiepolitie binnen een periode van 5 dagen na hun aankomst, waar ze hun immigratiekaart (met twee stempels) van de migratiepolitie ontvangen.

 

Nieuws

15 jan

Meer dan 200 technologie- en innovatiekampioenen van over de hele wereld nemen deel aan een tweedaagse humanitaire hackathon in Brussel om innovatieve ideeën en nieuwe prototypen te ontwikkelen met als doel de hulpverlening te transformeren en honger uit de wereld te helpen bannen. De Hackathon is een initiatief van vicepremier en minister van ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo, in samenwerking met het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP) en Hack Belgium Labs. Deze Hackathon is gericht op vooruitstrevende oplossingen voor de meest dringende humanitaire uitdagingen.

08 jan

De Europese Commissie (COM) en de Europese Dienst Extern Optreden (EDEO) organiseren een nieuwe aanwerving van Jonge Professionelen in Delegatie (JPD of ook "Junior Professionals in Delegations").

02 jan

Vanaf 1 januari 2019 zal België voor een periode van twee jaar in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zetelen. Aan de vooravond van ons mandaat onderstreept vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders het belang van deze internationale verantwoordelijkheid die ons land werd toevertrouwd. De minister herhaalt de Belgische belofte om een constructieve, betrouwbare en open partner te zijn in de zoektocht naar gezamenlijke antwoorden op internationale vredes- en veiligheidsvraagstukken. Dit samen met de andere leden van de Veiligheidsraad en alle relevante actoren.

21 dec

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders verleende vandaag tijdens een officiële ceremonie in het Egmontpaleis in Brussel eretekens aan enkele Belgische en buitenlandse persoonlijkheden die actief zijn in de kunstwereld en antieksector, voor hun bijdrage aan de internationale uitstraling van ons land in hun vakgebieden.

20 dec

België trok in 2018 een bedrag van 170 miljoen euro uit voor humanitaire hulp. Dat bedrag ging vooral naar opvang van vluchtelingen en mensen in nood in de eigen regio. De belangrijkste bijdrage ging naar de humanitaire catastrofe in en rond Syrië. Een steeds groter deel gaat naar humanitaire innovatie. Dat maakt vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking bekend naar aanleiding van International Human Solidarity Day.