Ambassade van België in Kazachstan

België in Kazachstan

Welkom op onze website!

 

 
U bent een Belg die onlangs naar Kazachstan is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Nur-Sultan? U reist als toerist door Kazachstan en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Kazachstan gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

Opgelet

Iedere Belg die naar Kazachstan reist (toerisme of zakelijke redenen) moet in bezit zijn van een visum. Het visum kan bij de Ambassade van Kazachstan in Brussel worden aangevraagd. Vanaf 16 juli 2015 geldt er weliswaar een vrijstelling van de visumplicht voor een verblijf van ten hoogste 15 kalenderdagen voor alle Belgen die zich naar Kazachstan (toerisme of zaken) begeven op voorwaarde dat het paspoort een geldigheid van ten minste 6 maanden heeft. Deze visumvrije regeling is geldig tot 31 december 2017.

Indien u via een van de 13 internationale luchthavens (Astana, Aktau, Aktubinsk, Almaty, Atyrau, Karagandy, Kostanai, Pavlodar, Semei, Taraz, Shymkent, Ural'sk, Ust'kamenogorsk) in Kazachstan aankomt, dient u een immigratiekaart in te vullen, die gestempeld zal worden bij uw aankomst op het Kazachstaans grondgebied. Gelieve te controleren dat er TWEE stempels op deze immigratiekaart aangebracht zijn. U dient deze immigratiekaart gedurende de ganse periode van uw verblijf in Kazachstan goed bij te houden. De Belgen die Kazachstan per wagen, per fiets of per trein betreden, dienen zich in te schrijven bij de migratiepolitie binnen een periode van 5 dagen na hun aankomst, waar ze hun immigratiekaart (met twee stempels) van de migratiepolitie ontvangen.

 

Nieuws

23 mei

Business & Human Rights Peer Learning Meeting: toespraak van vicepremier en minister van Buitenlandse en Europese Zaken en Defensie Didier Reynders (Brussel, 23 mei 2019).

17 mei

Vandaag is de Internationale Dag tegen Homofobie, Transfobie en Bifobie (IDAHOT). Op 17 mei 1990 besloot de Wereldgezondheidsorganisatie om homoseksualiteit te schrappen uit de internationaal gehanteerde lijst van ziekten. Dit jaar ligt de focus van IDAHOT op Rechtvaardigheid en bescherming voor iedereen.

15 mei

Een internationale campagne voor vrouwen- en meisjesrechten, een partnerschap met de privésector rond duurzame chocolade, hackathons in het Zuiden en innovatie in de humanitaire hulp. Dat zijn enkele van de hoogtepunten uit het jaarverslag 2018 van de Belgische Ontwikkelingssamenwerking dat vandaag verschijnt. 

10 mei

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders vaardigt ambassadeur Renier Nijskens, speciaal gezant voor het gebied van de Grote Meren, en generaal-majoor Philippe Boucké, adjunct-stafchef Defensie, af naar de Congolese hoofdstad Kinshasa van 12 tot 15 mei 2019.

30 apr

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders is tevreden met het advies van het Europese Hof van Justitie van de Europese Unie over de verenigbaarheid van het Investment Court System (ICS) met de Europese verdragen. Het ICS is het hervormde systeem voor geschillenbeslechting tussen landen en investeerders. Het ICS maakt deel uit van de economische en handelsovereenkomst tussen de EU en Canada (CETA). Met dit advies heeft het Hof de laatste juridische bezwaren verworpen.