Ambassade van België in Kazachstan

België in Kazachstan

Welkom op onze website!

 

 
U bent een Belg die onlangs naar Kazachstan is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Astana? U reist als toerist door Kazachstan en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Kazachstan gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

Opgelet

Iedere Belg die naar Kazachstan reist (toerisme of zakelijke redenen) moet in bezit zijn van een visum. Het visum kan bij de Ambassade van Kazachstan in Brussel worden aangevraagd. Vanaf 16 juli 2015 geldt er weliswaar een vrijstelling van de visumplicht voor een verblijf van ten hoogste 15 kalenderdagen voor alle Belgen die zich naar Kazachstan (toerisme of zaken) begeven op voorwaarde dat het paspoort een geldigheid van ten minste 6 maanden heeft. Deze visumvrije regeling is geldig tot 31 december 2017.

Indien u via een van de 13 internationale luchthavens (Astana, Aktau, Aktubinsk, Almaty, Atyrau, Karagandy, Kostanai, Pavlodar, Semei, Taraz, Shymkent, Ural'sk, Ust'kamenogorsk) in Kazachstan aankomt, dient u een immigratiekaart in te vullen, die gestempeld zal worden bij uw aankomst op het Kazachstaans grondgebied. Gelieve te controleren dat er TWEE stempels op deze immigratiekaart aangebracht zijn. U dient deze immigratiekaart gedurende de ganse periode van uw verblijf in Kazachstan goed bij te houden. De Belgen die Kazachstan per wagen, per fiets of per trein betreden, dienen zich in te schrijven bij de migratiepolitie binnen een periode van 5 dagen na hun aankomst, waar ze hun immigratiekaart (met twee stempels) van de migratiepolitie ontvangen.

 

Nieuws

14 nov

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders en vicepremier en minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo zijn heel bezorgd over de aanhoudende gevechten in Jemen, vooral in de haven van Hodeïda. Deze haven is van groot strategisch belang, omdat driekwart van de invoer en de internationale humanitaire hulp er het land binnenkomt. Jemen heeft af te rekenen met een ongeziene humanitaire crisis, de zwaarste ter wereld.

12 nov

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders opent vandaag in het Egmontpaleis in Brussel de jaarlijkse plenaire zitting van het Kimberley-proces. Dat is het wereldwijde platform voor de bestrijding van de handel in bloeddiamanten: diamanten die uit conflictgebieden komen.

09 nov

Onze landgenoot Michel Arrion is sinds eind september het nieuwe hoofd van de Internationale Cacao organisatie (ICCO) met zetel in Abidjan, Ivoorkust. Met meer dan 400 bedrijven en een jaarlijkse chocoladeproductie van 650.000 ton is ons land wereldleider op het vlak van chocolade.