Ambassade van België in Kazachstan

België in Kazachstan

Welkom op onze website!

 

 
U bent een Belg die onlangs naar Kazachstan is verhuisd en u wilt zich inschrijven op de ambassade in Astana? U reist als toerist door Kazachstan en u bent uw paspoort verloren? U dient een visum aan te vragen om naar België te reizen? Dan bent u hier op het goede adres.

Deze website zal u ook op de hoogte houden van consulaire aangelegenheden die specifiek voor Belgen in Kazachstan gelden, de actualiteit van het buitenlandse beleid van België en andere nuttige info of evenementen.
 

Opgelet

Iedere Belg die naar Kazachstan reist (toerisme of zakelijke redenen) moet in bezit zijn van een visum. Het visum kan bij de Ambassade van Kazachstan in Brussel worden aangevraagd. Vanaf 16 juli 2015 geldt er weliswaar een vrijstelling van de visumplicht voor een verblijf van ten hoogste 15 kalenderdagen voor alle Belgen die zich naar Kazachstan (toerisme of zaken) begeven op voorwaarde dat het paspoort een geldigheid van ten minste 6 maanden heeft. Deze visumvrije regeling is geldig tot 31 december 2017.

Indien u via een van de 13 internationale luchthavens (Astana, Aktau, Aktubinsk, Almaty, Atyrau, Karagandy, Kostanai, Pavlodar, Semei, Taraz, Shymkent, Ural'sk, Ust'kamenogorsk) in Kazachstan aankomt, dient u een immigratiekaart in te vullen, die gestempeld zal worden bij uw aankomst op het Kazachstaans grondgebied. Gelieve te controleren dat er TWEE stempels op deze immigratiekaart aangebracht zijn. U dient deze immigratiekaart gedurende de ganse periode van uw verblijf in Kazachstan goed bij te houden. De Belgen die Kazachstan per wagen, per fiets of per trein betreden, dienen zich in te schrijven bij de migratiepolitie binnen een periode van 5 dagen na hun aankomst, waar ze hun immigratiekaart (met twee stempels) van de migratiepolitie ontvangen.

 

Nieuws

10 dec

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders nam vandaag deel aan de raad Buitenlandse Zaken van de Europese Unie in Brussel. Hij is tevreden met de conclusies van de raad over 'vrouwen, vrede en veiligheid'.

10 dec

Vandaag vieren we de 70e verjaardag van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens. Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders herhaalt het Belgische engagement voor de verdediging en bevordering van de mensenrechten wereldwijd.

08 dec

Toespraak van minister Alexander De Croo ter gelegenheid van de heropening van het Koninklijk Museum van Centraal-Afrika.

07 dec

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders is tevreden dat België 2 miljoen euro kan schenken voor de sanering van radioactief besmette sites in Centraal-Azië. Zo draagt ons land bij tot de verwezenlijking van de VN duurzame ontwikkelingsdoelstellingen, meer bepaald in het domein volksgezondheid en duurzaam levensonderhoud. Naast België nemen ook de Europese Commissie, de Verenigde Staten, Zwitserland en Noorwegen al deel aan het initiatief.