Legalisatie van documenten

Hoe legaliseert u een document?

  1. Laatst bijgewerkt op

Een document dat in het ene land officieel en legaal is, is dat niet automatisch in het andere. Veel documenten moet u daarom eerst laten legaliseren, om ze over de grens te kunnen gebruiken.

Als u Belgische documenten wilt gebruiken in Kazachstan, de Kirgizische, Tadzjikistan of Oezbekistan, moeten die gelegaliseerd worden in Brussel.

Als u documenten uit Kazachstan, de Kirgizische Republiek, Tadzjikistan of Oezbekistan wilt gebruiken in België, dan moet u de procedure volgen:

  1. Legalisatie, voor documenten uit de Kirgizische, Tadzjikistan of OezbekistanEr moeten twee legalisaties gebeuren: eerst moet het document gelegaliseerd worden door het Ministerie van het land zelf. Daarna gebeurt er een tweede legalisatie door ons Consulaat.
  2. Apostille, voor documenten uit Kazachstan. Het is een vereenvoudigde procedure. De Kazakse autoriteiten zetten een apostille. Dit wordt rechtstreeks geaccepteerd in België. U hoeft het niet meer te doen via ons Consulaat.

Vragen en antwoorden over legalisatie van documenten

Voor de legalisatie vanuit het buitenland kunt u ook steeds de website raadplegen van onze vertegenwoordiging ter plaatse: Belgische ambassades en consulaten in het buitenland

Om uw vraag te verfijnen, kunt u ook de Zoekcriteria gebruiken.