Ambassade van België in Kazachstan
Home Naar België komen Visum voor België

Visum voor België

 

Het consulaat-generaal in Nur-Sultan heeft geen visumbevoegdheid. Stuur ons geen documenten en aanvragen. Wij kunnen u niet helpen. Kijk hieronder waar u wel moet zijn.

De enige uitzondering zijn twee elementen van de visumaanvraag van studenten die in België gaan studeren: de ambassade stempelt medische certificaten af en legaliseert tenlastenemingen (annex 32). Contacteer de ambassade per e-mail indien u hierover vragen hebt.  

Kazachstan

1. Toeristen (Schengenvisum) 

U kunt terecht bij onze Oostenrijkse collega’s in Nur-Sultan of de Hongaarse collega’s in Almaty:

  • de Ambassade van Oostenrijk als u woont in de oblasts (regio’s) van Akmola (Nur-Sultan), Karaganda (Karaganda), oosterse Kazachstan (Ouskemen), noordse Kazachstan (Petropavlovsk), Kostanaï (Kostanaï), Pavlodar (Pavlodar). 
  • het Consulaat-Generaal van Hongarije in Almaty voor de rest van het land

Websites visacenters:

 
2. Visum lange duur 

Visa lange duur worden afgegeven door de Ambassade van België in Moskou. Dit gaat ook over visa die maar even geldig zijn, maar bedoeld zijn voor mensen die uiteindelijk lang in België zullen zijn (gezinshereniging, studenten, e.d.).

 
3. Geaccrediteerde artsen

Hebt u een attest nodig van een geaccrediteerde arts? Contacteer de ambassade in Nur-Sultan voor de meest recente informatie.

 
Kirgizië en Tadzjikistan

1. Toeristen (Schengenvisum)

U kunt terecht bij onze Duitse collega’s: 

 
2. Visum lange duur 

Visa lange duur worden afgegeven door de Ambassade van België in Moskou. Dit gaat ook over visa die maar even geldig zijn, maar bedoeld zijn voor mensen die uiteindelijk lang in België zullen zijn (gezinshereniging, studenten e.d.).

  
3. Lijst van de geaccrediteerde artsen

Hebt u een attest nodig van een geaccrediteerde arts? Contacteer de ambassade in Nur-Sultan voor de meest recente informatie.