Ambassade van België in Kazachstan
Home Naar België komen Visum voor België

Visum voor België

 

Verplicht formulier voor reizen naar België 

Tijdens de coronacrisis, en tot nader order,moeten alle personen die vanuit het buitenland naar België terugkeren of naar België reizen een identificatieformulier (Passenger Locator Form) invullen. U kan dit formulier hier invullen.

Andere voorwaarden kunnen vereist worden. U vindt ze hier terug.

 
Openbare raadpleging

De Europese Commissie heeft besloten een openbare raadpleging te starten over het vooruitzicht van de digitalisering van de visumprocedure (E-visa) en over de oprichting van een EU-portaalsite voor online visumaanvragen, gericht op volgende doelgroepen: de reisindustrie, Europese agentschappen die rechtstreeks of onrechtstreeks te maken hebben met het visumbeleid van de EU, visumaanvragers en het grote publiek. Lees verder...

 

Informatie over GDPR

Algemene verordening gegevensbescherming. Informatie die aan visumaanvragers moet worden verstrekt betreffende de verwerking in het Visum Informatie Systeem (VIS) van de bij de visumaanvraag kort verblijf meegedeelde persoonsgegevens  

Privacy statement. Verwerking van persoonsgegevens in het kader van een visumaanvraag  

 

Het Consulaat-Generaal in Nur-Sultan heeft geen visumbevoegdheid. Stuur ons geen documenten en aanvragen. Wij kunnen u niet helpen. Kijk hieronder waar u wel moet zijn.

De enige uitzondering zijn twee elementen van de visumaanvraag van studenten die in België gaan studeren: het Consulaat stempelt medische certificaten af en legaliseert tenlastenemingen (annex 32). Contacteer de ambassade per e-mail indien u hierover vragen hebt.

Kazachstan

1. Toeristen (Schengenvisum) 

Tijdens de Covid-19 crisis, worden de vertegenwoordigingsakkoorden tussen België, Oostenrijk en Hongarije opgeschort. U kan contact opnemen met de Belgische Ambassade te Moskou.

U kunt terecht bij het Oostenrijkse Consulaat in Nur-Sultan of het Hongaarse Consulaat in Almaty:

Visacentrums

Opgelet: het Oostenrijkse visacentrum VFS Global in Nur-Sultan behandelt wél Belgische visumaanvragen. Het Hongaarse visacenter in Almaty behandelt géén Belgische visumaanvragen. Wendt u rechtstreeks tot het Hongaarse Consulaat-Generaal.

 
2. Visum lange duur 

Visa lange duur worden afgegeven door de Ambassade van België in Moskou. Dit gaat ook over visa die maar even geldig zijn, maar bedoeld zijn voor mensen die uiteindelijk lang in België zullen zijn (gezinshereniging, studenten, e.d.).

 
3. Geaccrediteerde artsen

Hebt u een attest nodig van een geaccrediteerde arts? Contacteer de Ambassade van België in Nur-Sultan voor de meest recente informatie.

 

Kirgizië en Tadzjikistan

1. Toeristen (Schengenvisum)

Tijdens de Covid-19 crisis, worden de vertegenwoordigingsakkoorden tussen België en Duitsland opgeschort. U kan contact opnemen met de Belgische Ambassade te Moskou.

U kunt terecht bij onze Duitse collega’s:

 
2. Visum lange duur 

Visa lange duur worden afgegeven door de Ambassade van België in Moskou. Dit gaat ook over visa die maar even geldig zijn, maar bedoeld zijn voor mensen die uiteindelijk lang in België zullen zijn (gezinshereniging, studenten e.d.).

 
3. Lijst van de geaccrediteerde artsen

Hebt u een attest nodig van een geaccrediteerde arts? Contacteer de Ambassade van België in Nur-Sultan voor de meest recente informatie.