Ambassade van België in Kazachstan
Home Naar België komen Visum voor België

Visum voor België

 

Verplicht formulier voor Extra-Schengen-vliegreizen naar België "Public Health Passenger Locator Form"

Elke passagier van een Extra-Schengen-vlucht naar België is verplicht het formulier "Public Health Passenger Locator Form" in te vullen voorafgaand aan de reis. Bij aankomst in België moet het formulier worden overhandigd aan de daartoe aangewezen autoriteiten aan de grens. Dit betreft een sanitaire maatregel ingesteld door de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu. Nadere informatie vindt de passagier op het formulier zelf terug. Het formulier vindt u op deze website.

 

Informatie over GDPR

Algemene verordening gegevensbescherming. Informatie die aan visumaanvragers moet worden verstrekt betreffende de verwerking in het Visum Informatie Systeem (VIS) van de bij de visumaanvraag kort verblijf meegedeelde persoonsgegevens

Privacy statement. Verwerking van persoonsgegevens in het kader van een visumaanvraag

 

Het consulaat-generaal in Nur-Sultan heeft geen visumbevoegdheid. Stuur ons geen documenten en aanvragen. Wij kunnen u niet helpen. Kijk hieronder waar u wel moet zijn.

De enige uitzondering zijn twee elementen van de visumaanvraag van studenten die in België gaan studeren: de ambassade stempelt medische certificaten af en legaliseert tenlastenemingen (annex 32). Contacteer de ambassade per e-mail indien u hierover vragen hebt.  

Kazachstan

1. Toeristen (Schengenvisum) 

U kunt terecht bij onze Oostenrijkse collega’s in Nur-Sultan of de Hongaarse collega’s in Almaty:

Visacentrums:

Opgelet: het Oostenrijkse visacentrum VFS Global in Nur-Sultan behandelt wél Belgische visumaanvragen. Het Hongaarse visacenter in Almaty behandelt géén Belgische visumaanvragen. Wendt u rechtstreeks tot het Hongaarse Consulaat-Generaal. 

 
2. Visum lange duur 

Visa lange duur worden afgegeven door de Ambassade van België in Moskou. Dit gaat ook over visa die maar even geldig zijn, maar bedoeld zijn voor mensen die uiteindelijk lang in België zullen zijn (gezinshereniging, studenten, e.d.).

 
3. Geaccrediteerde artsen

Hebt u een attest nodig van een geaccrediteerde arts? Contacteer de ambassade in Nur-Sultan voor de meest recente informatie.

 
Kirgizië en Tadzjikistan

1. Toeristen (Schengenvisum)

U kunt terecht bij onze Duitse collega’s: 

 
2. Visum lange duur 

Visa lange duur worden afgegeven door de Ambassade van België in Moskou. Dit gaat ook over visa die maar even geldig zijn, maar bedoeld zijn voor mensen die uiteindelijk lang in België zullen zijn (gezinshereniging, studenten e.d.).

  
3. Lijst van de geaccrediteerde artsen

Hebt u een attest nodig van een geaccrediteerde arts? Contacteer de ambassade in Nur-Sultan voor de meest recente informatie.