Ambassade van België in Kazachstan
Home Newsroom Lokaal Nieuws

Lokaal Nieuws

27 dec
Op 7 december hebben de ambassades van België, Zwitserland, de Europese Unie en UNICEF de 30 jaren van het kinderrechtenverdrag herdacht met een prachtige tekenwedstrijd en ludieke spelletjes op Mega Silk Way in Nur-Sultan
31 okt
Zondag 1 december zal de 12de jaarlijkse liefdadigheidsbazaar van de diplomatieke echtgenoten van Astana plaatsgrijpen op het Radisson hotel in Nur-Sultan. Chocolade, verse wafels en bier zullen beschikbaar zijn op de stand van de Belgische ambassade. Dit haar verkoopt de ambassade tevens loten voor de raffle met grootse prijzen Meer informatie kan verkregen worden via Embassy.Astana@diplobel.fed.be Alle opbrengst gaat naar lokale liefdadigheidsinitiatieven!
31 okt
Op 30.09.2019 heeft de Ambassadeur van België in Nur-Sultan Alexis de Crombrugghe in Aktau aan de Kaspische zee de Akim van Mangistau Mhr Serikbay Trumov ontmoet. Met diens ploeg en mevrouw Mussakanova van Awex Almaty werden de ontwikkelingen in de haven-, landbouw- en visteeltsectoren besproken alsook de hernieuwbare energiewinning uit afval, domeinen waar Belgische bedrijven een toegevoegde waarde kunnen bieden. Het visbedrijf "Kazach steur" werd eveneens bezocht.
31 okt
De Ambassadeur van België in Nur-Sultan heeft op 1 oktober de haven van Kurick bezocht, waar een Belgisch baggerbedrijf een vaargeul heeft gegraven en waar nieuwe opportuniteiten zich kunnen aanbieden in de toekomst. Van links tot rechts : dhr. Serik Achmetov, Directeur-Generaal, dhr. Alexis de Crombrugghe, Ambassadeur, mevr. Aïjan Mussakanova, Awex Almaty en dhr. Albert Jumaliyev, Chief of Staff.
31 okt
Op 1 oktober, de Ambassadeur van België, dhr. Alexis de Crombrugghe en mevr. Aïzhan Mussakanova, Awex Almaty, hebben de speciale economische zone (SEZ), haven van Aktau op de Kaspische zee en de pijpleiding verzinken bedrijf in Aktau bezocht. Van links tot rechts: Vicevoorzitter SEZ dhr. Dimitry Kapralov, Voorzitter SEZ dhr. Bekbol Orynbassarov dhr. Alexis de Crombrugghe, mevr. Aïzhan Mussakanova, Vicevoorzitter SEZ dhr. Yerbol Izberguenov.
31 okt
Op 2 oktober hebben de Ambassadeur van België in Nur-Sultan, dhr. Alexis de Crombrugghe en zijn echtgenote, vergezeld van mevr. Aïzhan Mussakanova, Awex-vertegenwoordigster in Almaty , een ontmoeting gehad met de Akim van de oblast Atyrau, dhr. Nurlan Nogaev, alsook met leden van de akimat, de Kamer van koophandel en de Maatschappij voor sociaal ondernemerschap SPK. De aanwezigheid en ontwikkeling van Belgische bedrijven in de regio, alsook de herdenking op 04.10 van een Kazachse oud-strijder die bijdroeg tot de bevrijding van België in 1944, werden besproken.
31 okt
Het Koninklijk Paleis heeft ter gelegenheid van de 18e verjaardag van Haar Koninklijke Hoogheid Prinses Elisabeth een ontroerende plechtigheid georganiseerd in aanwezigheid van vertegenwoordigers van de Federale regering en van de gefedereerde entiteiten, maar ook van jonge Belgen van de leeftijd van de prinses. Deze heeft zich beschikbaar verklaard in dienst van het land. Ze heeft hulde gebracht aan haar ouders, Hun Majesteiten de Koning en de Koningin, en aan haar broers en zus met wie ze een team meent te vormen. De prinses zet haar studies in het buitenland door.